MEDCON Tıbbi Cihazlar sektöre "Merhaba" dedi


Medcon Tıbbi Cihazlar, Medikal News, MR Uyumlu Aksesuarlar Sektöre yeni “merhaba” diyen MEDCON Tıbbi Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. kurucusu Murat KAYIRAN ile bir söyleşi gerçekleştirdik:

Bize biraz faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
Firmamız uzmanlık alanımız olan Radyoloji ve Laboratuvar alanında Dünya standartlarını ve gelişen teknolojiyi takip ederek sektörün ihtiyaç duyduğu ürünleri sağlık sektörü ile buluşturmaktadır. 15 yıllık sektörel deneyimimizi faaliyet gösterdiğimiz branşların ihtiyaçları ile pekiştirerek verdiğimiz hizmetlerin hekim, tekniker ve hastaların güvenliği başta olmak üzere ayrıca konforuna yönelik çözümler üretiyoruz. Radyoloji alanında özellikle MR uyumlu aksesuarlar, güvenlik sistemleri ve yer hazırlıkları üzerine çalışmaktayız. Laboratuvar alanında ise yeni nesil kişiye özel genetik tarama testleri konusunda çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca firmamız vermiş olduğu danışmanlık hizmetleri ile müşterilerinin mevcut değerlerini korumayı, işletme giderlerinin azaltılması, risklerin en aza indirgenmesi gibi değerler yaratmayı amaçlamaktadır. Firmamız güçlü kurumsal kimliği ve şeffaflığa dayalı iletişim becerisi sayesinde gerçekleştireceği danışmanlık projelerinde yüksek müşteri memnuniyeti yakalamayı hedeflemektedir.

Temsilciliklerinizi seçerken, satış yaparken, hizmet verirken nelere dikkat ediyorsunuz?
Biz hizmetlerimizi verirken öncelikle “İnsan Sağlığı” kavramını ele alıyoruz. Empati kuruyoruz. Hekimlerimize ve personele ‘ben olsaydım’ diye yaklaşıyoruz, hastaları düşünerek ‘biz olsaydık’, ‘bizim yakınımız olsaydı’ diye yaklaşıyoruz. Hekimlerimiz hastalara müdahale ederken, teşhis koyarken ve tedavi uygularken sattığımız bir sistemden sorun yaşanmasını asla ve asla istemiyoruz. Temsilciliklerimizi seçerken, ürettiğimiz, geliştirdiğimiz sistemlerde ve verdiğimiz hizmetleri de bu prensipler doğrultusunda yapıyoruz. Her branşta alanında uzmanlaşmış en az 15 yıl sektörel deneyimi bulunan, Yüksek İnşaat mühendisi, Biyomedikal mühendisi, Elektrik Elektronik mühendislerinden oluşan genç ve dinamik bir ekibe sahibiz.

MR Uyumlu Aksesuarlar ve Güvenlik sistemleri çok aşina olduğumuz ürünler değil sanırım. Biraz açıklar mısınız? Neden MR uyumlu aksesuarlar?
MR Uyumlu aksesuarlar ve güvenlik sistemleri ülkemizde maalesef çok fazla önemsenen ürünler değiller ancak Dünyanın birçok ülkesinde bu ürünler artık zorunlu kılınmaktadır. Nasıl ki havalimanından geçerken x-ray ve manyetik kapılardan geçiyorsak yurt dışında da MR çekim odasına girerken Ferromanyetik kapı dedektörlerinden geçmek zorundasınız. MR görüntüleme sistemlerinin canlı organizma üzerinde şu ana kadar kanıtlanmış herhangi bir zararı yoktur. Ancak MR güvenlik kurallarına uyulmaması durumunda MR cihazı yaralanma, can kaybı veya pahalı cihaz hasarlarına yol açabilmektedir. Yapılan araştırmalar MR ile ilgili yaralanmalar ve meydana gelmiş ölümlerin çoğunun oluşturulan güvenlik kurallarına uyulmaması sonucu oluştuğunu göstermektedir. Ülkemizde de buna benzer üzücü kazalar maalesef olmuştur. İnternet üzerinden araştırma yapıldığında bir oksijen tüpünün, bir sedyenin veya hasta üzerinde unutulan bir çelik korsenin ne gibi sonuçlara mal olabileceği açıkça görülmektedir. Sistemin çalışma prensibi yüksek düzeyde manyetizmayla canlı doku, yansıtma yöntemidir. Manyetizmanın oluşması için sistem içerisinde çok güçlü mıknatıslar kullanılmaktadır. Çekim yapılacak odaya vücut içerisinde veya MR uyumlu olmayan ekipmanlarla özellikle Ferromanyetik (Kuvvetli biçimde mıknatıslardan etkilenen) Demir, Nikel, Kobalt ve alaşımlarını içeren malzemelerle girmek hasta ve görevli personel için ciddi, hatta ölümcül kazalara sebep olabilmektedir. Kalp pili, kardiyak defibrilatör cihazları, metalik kalp kapağı protezi, İşitme cihazı, kateter ve damar stenti takılanlar… Kısacası vücut içinde ve dışında Ferromanyetik malzeme bulunduran kişilere MR çekimi büyük bir risk teşkil etmektedir. Sadece çekim yapılacak kişi değil çekim odasına girecek personel, hasta yakını gibi kişilerin de üzerlerinde Ferromanyetik malzeme taşıması risk teşkil etmektedir. Metalden yapılmış cihazlar, eşyalar, cep telefonları, kredi kartları, saatler, toka, metal fragmanlar ve diğer elektronik aygıtlar inceleme odasına sokulmazlar. MR eşliğinde kullanılması gereken tıbbi malzeme ve cihazların da MR ile uyumlu olması gerekmektedir.

Haberin Kaynağı : Medikal News